- WijnhuisPoggio Il Castellare
- HerkomstToscane, Italië
- DruifSangiovese
-
Over het WijnhuisEen echte wijnfamilie waarvan de passie geen grenzen kent! Zo omschrijft de Baroncini familie zich. In 1998 streken ze neer in de Montalcino om de droom van Brunello produceren waar te maken. Deze droom komt van de diepe liefde voor de Sangiovese druif. Het was de diversiteit, expressie en afhankelijkheid van terroir van de druif die maakte dat Bruna Baroncini in het epicentrum van Sangiovese wilde werken.
- VinificatieDe Sangiovese druiven worden met de hand geplukt. Na de persing vergist het sap op RVS vaten om vervolgens rijpt op Frans eiken vaten van verschillende formaten. De rijping op vat duurt 24 maanden en daarna nog 4 maanden op de fles.
-
Geur & SmaakIntense geuren van rood fruit als kersen, aardbei en framboos komen samen met aroma’s van leer, kreupelhout en kruiden. Fluweelzachte tannines en een lange aromatische afdronk.
-
Wijn & SpijsHeerlijk bij gestoofd vlees en oude kazen.