Eggs Benedict

Rijk, smaakvol en luxe: perfect voor een uitgebreide paasbrunch (of gewoon genieten op een luie zondag)!

Geschiedenis

Een echt klassieker voor de paasbrunch of gewoon genieten op de zondag! Rijk en smaakvol waar de Yorkham ook ingewisseld kan worden voor wilde zalm of voor spinazie.
Open er een Champagne, Crémant, Prosecco of Cava bij voor de echte luxe ervaring!

Kijk onder het recept voor onze suggesties.

Ingrediënten

Ontbijt, lunch of brunch voor 4 personen:

Hollandaise:
– 1 eierdooier
– 110 gram boter
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel water
– snufje zeezout
– snufje cayenne peper

Eieren:
– 4 verse eieren
– 2 Engelse muffins (bagels of iets anders kan ook!)
– York ham (Zalm of spinazie kan ook!)
– wat bieslook

Bereiden

Stap 1: Begin met de Hollandaise saus. Doe de eierdooier, citroensap, water en een snufje zout in een maatbeker of iets anders waar de kop van je staafmixer net aan in past.
Stap 2: Smelt de boter in een kleine pan terwijl je constant ronde bewegingen maakt met de pan. Schenk de boter in een kom als de het gesmolten is en bijna niet meer schuimt.
Stap 3: Doe je staafmixer in de maatbeker met de eierdooier etc. en begin met mixen. Terwijl je aan het mixen bent voeg je langzaam de boter toe. Mix door tot de saus dik en romig is. Proef en voeg eventueel zout toe. Doe de saus in een pan en zet aan de kant (NIET in de koelkast).
Stap 4: Breng voor de eieren een pan met water aan de kook. Als het kookt verlaag dan het vuur tot het water net niet meer bubbelt. Breek een ei in een kom en glij het ei daarna op een schuimspaan. Beweeg het ei voorzichtig zodat de losse deeltjes eiwit door de schuimspaan lopen.
Leg het ei voorzichtig in het water en kook het ei tot het eiwit gestold is (ongeveer 4 minuten). Herhaal met de andere eieren! Je kan deze stap van te voren doen, in de koelkast bewaren en een minuutje opwarmen in heet water.
Stap 5: Bereid de Engelse muffins zoals aangegeven op verpakking en snijd ze doormidden.
Stap 6: Verwarm de ham 5 minuten in een voorverwarmde oven (180-200 graden)
Stap 7: Maak het af: Leg de ham op de gehalveerde muffin. Daarop komt en gepocheerde ei die overgoten wordt met de hollandaise saus. Klein gesneden bieslook bovenop met eventueel een snufje paprikapoeder.

WIJNEN BIJ DE SPIJS

Kies een van deze wijnen voor bij het bovenstaande gerecht!

  • Domaine Fernand Engel Cremant

    Domaine Fernand Engel Cremant d'Alsace Chardonnay

    Citrus & Grapefruit / Toast & Room / Fris & Gebalanceerd

    • Druif Chardonnay
    • Vinificatie Gemaakt volgens de Methode Traditionelle die men ook gebruikt om Champagne van te maken. De gisting van 18 maanden zorgt voor een zuivere bubbel!
    • Geur & Smaak Frisse stijl Crémant met tonen van citrus, grapefruit en limoen die fijn in balans zijn met smaken van toast. Gebalanceerde zuurtjes en een lichte romigheid!
    17,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • De Reyve Champagne Brut Premier Cru

    Citrus & Tropisch Fruit / Brioche & Gedroogd Fruit / Intens & Aromatisch

    • Druif Chardonnay & Pinot Noir
    • Vinificatie Gemaakt met druiven van Premier Cru wijngaarden in de Cotes des Blancs en Montagne de Reims. Uiteraard gemaakt volgens de méthode traditionelle waar de wijn een tweede vergisting ondergaat op fles.
    • Geur & Smaak Intens en aromatisch met geuren van citrus, tropisch fruit en brioche. Smaakvol en verfijnd met een lange afdronk.
    41,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Famille Moutard Père et Fils Champagne Grande Cuvée

    Aardbei & Perzik / Brood & Toast / Balans & Lengte

    • Druif Pinot Noir
    • Vinificatie Uiteraard gevinifieerd volgens de Methode Traditionelle. Gemaakt van uitsluitend Pinot Noir die zacht geperst wordt en vervolgens een eerste vergisting ondergaat op RVS vaten. Hierna vergist de wijn nogmaals, maar dan op de fles en rijpt minimaal 3 jaar lang op eigen gistcellen.
    • Geur & Smaak Stuivende aroma's van rood fruit en rijpe steenvruchten met een romig en rijk karakter. Champagne met een fijne balans tussen het fruit en de frisse zuurtjes.
    39,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Pol Roger Brut Réserve Champagne

    Mango & Perzik / Jasmijn & Brioche / Breed & In Balans

    • Druif Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
    • Vinificatie Deze Champagne wordt gemaakt met druiven van 30 verschillende wijngaarden. Uiteraard volgens de traditionele methode gevinifieerd en ondergaat maarliefst vier jaar rijping in de kelder.
    • Geur & Smaak De geuren van mango, perzik en wat citrus stuiven het glas uit. Aroma's van honing, jasmijn, brioche en vanille zijn in balans met een fijne frisheid. In de afdronk tonen van gedroogd fruit en anijs.
    53,95 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Ruinart Champagne Brut

    Ruinart Champagne Brut

    Citrus & Appel / Amandel & Bloemen / Klassiek & Elegant

    • Druif Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier
    • Vinificatie Handgeplukte druiven worden zachte geperst en ondergaan een eerste vergisting op RVS vaten. De tweede vergisting volgt, volgens de "Methode Traditionelle" op de fles en rijpt 3 jaar op eigen gistcellen.
    • Geur & Smaak Fijne frisse Champagne met tonen van citrusfruit, appel, steenvruchten en amandel en bloemen. Fijne mousse en een lange, fruitige afdronk.
    81,25 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Soutiran Champagne Grand Cru Signature

    Appel & Perzik / Toast & Vanille / Complex & Zuiver

    • Druif 45% Pinot Noir & 55% Chardonnay
    • Vinificatie Gemaakt van druiven van de Grand Cru heuvels van Ambonnay. Uiteraard gevinifieerd volgens de Methode Traditionelle waarbij de wijn een tweede vergisting ondergaat op fles en lang rijpt op de eigen gistcellen.
    • Geur & Smaak Elegant, complex en mineralig: een echte Grand Cru Champagne. Tonen van appel, peer, perzik en geroosterd brood. Een ontzettend fijne mousse maakt deze prachtige Champagne compleet.
    40,00 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Veuve Clicquot Champagne Brut

    Veuve Clicquot Champagne Brut

    Perzik & Pruim / Toast & Vanille / Fijne Mousse & Lang

    • Druif 55% Pinot Noir, 30% Chardonnay & 15% Pinot Meunier
    • Vinificatie Gevinifieerd volgens Methode Traditionelle waar de blend van de drie verschillende druiven een belangrijke rol speelt. De Champagne rijpt 3 maanden op fles in de prachtige kelder van kalk van het huis.
    • Geur & Smaak Rijk, krachtig en zacht met een fijne frisheid: prachtig in balans! Fruitige tonen van perzik, pruim en peer met een hint van vanille en duidelijke toast. De mousse is fijn en de afdronk lang!
    61,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Domus-Picta Prosecco Superiore Brut

    Domus-Picta Prosecco Superiore Brut

    Groene Appel & Peer/ Bloemen / Droog & Fijne Mousse

    • Druif Glera
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en op traditionele wijze gevinifieerd met behulp van moderne apparatuur.
    • Geur & Smaak Stuivende aroma's van gele appel en peer. Verfrissende citrus met ronde tonen van bloemen en een fijne mousse.
    14,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Domus-Picta Prosecco Superiore Extra Dry

    Domus-Picta Prosecco Superiore Extra Dry

    Appel & Perzik/ Acaica & Sinaasappel/ Fris & Delicaat

    • Druif Glera
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en op traditionele wijze gevinifieerd met behulp van moderne apparatuur.
    • Geur & Smaak Delicaat in de neus, aangenaam en harmonieus in de mond. Smaakvol en fruitig met bloemige tonen van acacia en een hint van appel en citrusfruit.
    14,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Giró Ribot Ab Origine Brut Reserva

    Giró Ribot Ab Origine Brut Cava

    Gestoofde Appel & Ananas / Toast & Honing / Balans & Rijk

    • Druif Macabeo, Xarel.lo & Parellada
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en ondergaan de eerste vergisting op RVS. De tweede vergisting is op fles volgens de 'Méthode Champenoise'. Geselecteerde gistcellen zorgen voor een romig karakter.
    • Geur & Smaak Stuivende aroma's van gestoofde appel en gesuikerd fruit gaan over in tonen van toast, honing en room. De frisse zuurtjes zorgen voor balans in deze heerlijke Cava!
    11,95 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Giró Ribot Ab Origine Brut Rosé

    Giró Ribot Ab Origine Brut Cava Rosé

    Rode Bessen & Framboos / Romig / Verfrissend & Smaakvol

    • Druif Trepat & Pinot Noir
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en ondergaan de eerste vergisting op RVS. De tweede vergisting is op fles volgens de 'Méthode Champenoise'. Geselecteerde gistcellen zorgen voor een romig karakter.
    • Geur & Smaak Deze Rosé Cava explodeert van het rode, frisse fruit. Rode bessen, aardbeien en framboos met een zacht, romig karakter en frisse zuurtjes.
    12,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Giró Ribot Cava Mare Brut Nature Gran Reserva

    Perzik & Abrikoos / Lavendel & Toast / Elegant & Romig

    • Druif Macabeo, Xarel.lo, Parellada & Chardonnay
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt van één wijngaard: 'El Pont'. De eerste fermentatie vindt plaats op RVS tanks. De tweede fermentatie is op fles volgens de "Méthode Champenoise". Vervolgens rijpt de cava meerdere maanden op de eigen gistcellen.
    • Geur & Smaak Volle en expressieve geuren van rijp fruit met tonen van rozemarijn en lavendel samen met verfrissend citrus. Elegant door de fijne bubbels en de 'lie' rijping geeft romige toast smaken. Compleet en intens!
    19,95 (incl. BTW)
    In winkelwagen
De waardering van dewijnschuur.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 748 reviews.

Inloggen