De Barbera is een van de bekendste uit het noorden van Italië en dan met name uit de dorpjes Asti en Alba in de Piëmonte! Over het algemeen worden er smaakvolle wijnen van gemaakt met aroma’s van zure kersen, zwarte bes, framboos en tonen van salmiak, gedroogde kruiden en peper. De Barbera wordt echter op vele manieren gemaakt; van fris en licht tot krachtige wijnen met houtlagering.
Toont alle 4 resultaten
De Barbera is een van de bekendste uit het noorden van Italië en dan met name uit de dorpjes Asti en Alba in de Piëmonte! Over het algemeen worden er smaakvolle wijnen van gemaakt met aroma’s van zure kersen, zwarte bes, framboos en tonen van salmiak, gedroogde kruiden en peper. De Barbera wordt echter op vele manieren gemaakt; van fris en licht tot krachtige wijnen met houtlagering. De meeste Barbera wijnen zijn heerlijk bij gerechten met tomaat, paddenstoelen en pizza. De gerijpte versies zijn prachtig bij stoofvlees, lamsvlees en paddenstoelrisotto.