Een echt klassieker voor de paasbrunch of gewoon genieten op de zondag! Rijk en smaakvol waar de Yorkham ook ingewisseld kan worden voor wilde zalm of voor spinazie.
Open er een Champagne, Crémant, Prosecco of Cava bij voor de echte luxe ervaring!
Kijk onder het recept voor onze suggesties.
Ontbijt, lunch of brunch voor 4 personen:
Hollandaise:
– 1 eierdooier
– 110 gram boter
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel water
– snufje zeezout
– snufje cayenne peper
Eieren:
– 4 verse eieren
– 2 Engelse muffins (bagels of iets anders kan ook!)
– York ham (Zalm of spinazie kan ook!)
– wat bieslook
Stap 1: Begin met de Hollandaise saus. Doe de eierdooier, citroensap, water en een snufje zout in een maatbeker of iets anders waar de kop van je staafmixer net aan in past.
Stap 2: Smelt de boter in een kleine pan terwijl je constant ronde bewegingen maakt met de pan. Schenk de boter in een kom als de het gesmolten is en bijna niet meer schuimt.
Stap 3: Doe je staafmixer in de maatbeker met de eierdooier etc. en begin met mixen. Terwijl je aan het mixen bent voeg je langzaam de boter toe. Mix door tot de saus dik en romig is. Proef en voeg eventueel zout toe. Doe de saus in een pan en zet aan de kant (NIET in de koelkast).
Stap 4: Breng voor de eieren een pan met water aan de kook. Als het kookt verlaag dan het vuur tot het water net niet meer bubbelt. Breek een ei in een kom en glij het ei daarna op een schuimspaan. Beweeg het ei voorzichtig zodat de losse deeltjes eiwit door de schuimspaan lopen.
Leg het ei voorzichtig in het water en kook het ei tot het eiwit gestold is (ongeveer 4 minuten). Herhaal met de andere eieren! Je kan deze stap van te voren doen, in de koelkast bewaren en een minuutje opwarmen in heet water.
Stap 5: Bereid de Engelse muffins zoals aangegeven op verpakking en snijd ze doormidden.
Stap 6: Verwarm de ham 5 minuten in een voorverwarmde oven (180-200 graden)
Stap 7: Maak het af: Leg de ham op de gehalveerde muffin. Daarop komt en gepocheerde ei die overgoten wordt met de hollandaise saus. Klein gesneden bieslook bovenop met eventueel een snufje paprikapoeder.
Kies een van deze wijnen voor bij het bovenstaande gerecht!
Citrus & Grapefruit / Toast & Room / Fris & Gebalanceerd
Citrus & Tropisch Fruit / Brioche & Gedroogd Fruit / Intens & Aromatisch
Aardbei & Perzik / Brood & Toast / Balans & Lengte
Mango & Perzik / Jasmijn & Brioche / Breed & In Balans
Citrus & Appel / Amandel & Bloemen / Klassiek & Elegant
Appel & Perzik / Toast & Vanille / Complex & Zuiver
Perzik & Pruim / Toast & Vanille / Fijne Mousse & Lang
Groene Appel & Peer/ Bloemen / Droog & Fijne Mousse
Appel & Perzik/ Acaica & Sinaasappel/ Fris & Delicaat
Gestoofde Appel & Ananas / Toast & Honing / Balans & Rijk
Rode Bessen & Framboos / Romig / Verfrissend & Smaakvol
Perzik & Abrikoos / Lavendel & Toast / Elegant & Romig