Fettuccine met kaassaus, asperge en truffel.

Een rijk gerecht geïnspireerd op een creatie van Francesco Sposito, de jongste Italiaanse chef met twee Michelin sterren.

Wijn & Spijs

Een rijk gerecht geïnspireerd op een creatie van Francesco Sposito, de jongste Italiaanse chef met twee Michelin sterren. De zachte Provolone Dolce werkt geweldig met de aspergetips en de verse truffel! Een bord dat smeekt om een perfect passend glas wijn..

Truffel, kaas en pasta sturen ons al snel naar Noord Italië..zacht, subtiel, elegant met aardse tonen. We willen wel smaak maar zonder heftige body. Voor witte wijnen zoeken we  complexiteit en wat leeftijd..als het maar niet te fris is.

Kijk onder het recept voor onze suggesties!

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen:

De pasta:
– 160 gr. fettuccine
– 2 knoflookteentjes, fijngesneden
– 400 ml. kippenbouillon of groentebouillon
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper

De kaassaus:
– 250 ml melk
– 250 ml slagroom
– 6 eigeel, losgeklopt
– 125 gram Provolone kaas, geraspt

De finish:
– 1 pakje aspergetips
– 1 zwarte truffel
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereiden

Tip: zorg voor een goede voorbereiding: vanaf stap 6 moet er snel gewerkt worden!

Stap 1: Doe 2 eetlepels boter en olijfolie in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat het een aantal minuten zacht worden zonder dat het verkleurd.
Stap 2: Voeg de kippen- of groentebouillon toe en laat het tot ongeveer de helft in koken.
Stap 3: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg de fettuccine toe. Kook de pasta een minuut of 3 minder dan op de verpakking vermeld staat.
Stap 4: Giet de pasta af en voeg het toe aan de pan met de ingekookte bouillon. Kook de pasta hier op laag vuur verder in. Maak intussen de saus.
Stap 5: Giet de melk en slagroom in een pan en verhit op middelhoog vuur. Haal van het vuur als het kookt en giet 1/3 al roerend bij het eigeel. Roer goed door.
Stap 6: Voeg nu het eigeelmengsel weer in de pan bij de rest van het hete melk en slagroom mengsel. Voeg de geraspte Provolone toe en laat het in de saus smelten. Giet als de kaas gesmolten is alle saus in een kom en plaats op een pan met licht kokend water. Verhit de saus tot 80C en giet het vervolgens door een zeef.
Stap 7: Haal de pasta uit de bouillon en mix het met een deel van de kaassaus.
Stap 8: Blancheer de aspergetips kort in gezouten kokend water.
Stap 9: Schenk een klein beetje saus op het bord. Doe daar de pasta met aspergetips op en schaaf of rasp er een goede hoeveelheid truffel overheen. Maak af met een klein beetje olijfolie en eventueel wat peper en zout.

WIJNEN BIJ DE SPIJS

Kies een van deze wijnen voor bij het bovenstaande gerecht!

    • Domenico Fraccaroli Grotta Del Ninfeo Valpolicella

      10,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domenico Fraccaroli Villa Caratti Cabernet Franc

      Domenico Fraccaroli Villa Caratti Cabernet Franc

      11,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domenico Fraccaroli Villa Caratti Pinot Bianco

      Domenico Fraccaroli Villa Caratti Pinot Bianco

      10,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domenico Fraccaroli Villa Caratti Friulano

      Domenico Fraccaroli Villa Caratti Friulano

      10,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Borgo Stajnbech Bianco Chardonnay

      Borgo Stajnbech Bianco Chardonnay

      14,75 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Borgo Stajnbech Pinot Nero

      Borgo Stajnbech Pinot Nero

      10,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Cantina Stroppiana Leonoardo Barolo

      Cantina Stroppiana Leonoardo Barolo

      31,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Mauro Molino Barolo

      Mauro Molino Barolo

      36,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Cantina Stroppiana Langhe Nebbiolo

      Cantina Stroppiana Langhe Nebbiolo

      19,75 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Paolo Manzone Luvi Nebbiolo

      Paolo Manzone Luvi Nebbiolo

      16,75 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Edmond Cornu & Fils Bourgogne Rouge

      Edmond Cornu & Fils Bourgogne Rouge

      18,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Pierre André Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes

      Pierre André Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes

      18,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domaine Delagrange Bourgogne Hautes Cotes de Beaune

      Domaine Delagrange Bourgogne Hautes Cotes de Beaune

      19,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Pardon & Fils Brouilly

      Pardon & Fils Brouilly

      14,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Edmond Cornu & Fils Aligoté

      Edmond Cornu & Fils Aligoté

      14,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Edmond Cornu & Fils Corton-Bressandes Grand Cru

      Edmond Cornu & Fils Corton-Bressandes Grand Cru

      75,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Pardon & Fils Fleurie

      Pardon & Fils Fleurie

      14,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Ramón Do Casar Ribeiro Nobre

      Ramón Do Casar Ribeiro Nobre

      24,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Pazo de San Mauro Sanamaro Sobre Lias

      Pazo de San Mauro Sanamaro Sobre Lias

      24,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domaine du Météore Leóniedes Blanc

      Domaine du Météore Leóniedes Blanc

      13,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Thanisch Chardonnay 500 Reserve

      Weingut Thanisch Chardonnay 500 Reserve

      20,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl

      Weingut Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl

      15,75 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Salwey Spätburgunder Reserve Oberrotweiler

      Weingut Salwey Spätburgunder Reserve Oberrotweiler

      29,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Thanisch Spätburgunder

      Weingut Thanisch Spätburgunder

      11,75 (incl. BTW)
      In winkelwagen

    Welkom op DeWijnschuur.nl!
    Vanaf 2 november kunt u hier een groot deel van ons brede assortiment makkelijk en snel bestellen. Dit kan nu nog op:

    0
    WINKELMAND
    • No products in the cart.