Het witte goud op de klassieke wijze! Helemaal genieten met de juiste wijn erbij. De klassieke keuze is natuurlijk Pinot Blanc (of Weissburgunder), maar wij vinden een Pinot Grigio, Riesling of Viognier ook heerlijk!
Kijk onder het recept voor onze suggesties.
Hoofdgerecht/ lunch voor 4 personen:
– Asperges (4-5 pp)
– 4 eieren, gekookt
– Roasted ham, hoeveelheid naar smaak
– 100 gram boter, gesmolten
Stap 1: Vul de aspergepan met water, zorg ervoor dat de ‘koppen’ van de asperges net boven de rand van het water uitsteken. Breng de pan met water aan de kook.
Stap 2: Kook ondertussen de eieren naar eigen voorkeur (hier zijn ze hard gekookt)
Stap 3: Schil de asperges met een aspergeschiller (‘gewone’ dunschiller werkt ook prima) en snijdt een klein stukje van de onderkant (± 0,5 cm). Deze kan wat droog zijn namelijk
Stap 4: De kooktijd van de asperges hangt af van de dikte. Voor een licht stevige asperge met een zachte kop ongeveer 10 minuten koken.
Stap 5: Tijdens het koken van de asperge kan de ham in stukken gesneden/gescheurd worden, de boter smelten in een pannetje en de eieren pellen. De wijnglazen klaarzetten en de wijn openen.
Stap 6: Haal de asperges uit de pan en leg ze op een bord. Verdeel de ham, eieren en gesmolten boter over de asperges.
Stap 7: Schenk glas in van de wijn en geniet van deze heerlijke lente klassieker
Kies een van deze wijnen voor bij het bovenstaande gerecht!
Perzik & Kweepeer / Aromatisch & Bloesem / Zuiver & Zacht
Appel & Perzik / Zuurtjes & Tropisch / Mineralig & Zuiver
Citrus & Ananas / Amandel & Honing / Lang & Elegant
Kweepeer & Vijgen / Kruidig & Mineraal / Zuiver & Krachtig
Citrus & Grapefruit / Mineraal / Crispy & Smaakvol
Citrus & Peer / Witte Peper & Acacia / Fris & Smaakvol
Limoen & Perzik / Kruidig & Hazelnoot / Mineralig & Zuiver
Appel & Peer / Peper & Citrus / Mineralig & Zuiver
Appel & Citrus / Petroleum & Abrikoos / Droog & Fris
Citrus & Perzik / Rozen & Ziltig / Lengte & Structuur
Abrikoos & Perzik / Lichte Kruiden & Bloemen / Fris & Zacht
Abrikoos & Limoen / Bloemen & Fijne Zuurtjes / In Balans & Vol
Nectarine & Perzik / Jasmijn & Bloesem / Intens & Rond