Wijnland Australië

Door het diverse klimaat, Europese invloeden en moderne vinificatietechnieken heeft Australië een uitgebreid scala aan wijnen. In dit grote wijnland zijn 6 wijnregio’s te vinden met veel subregio’s. Australische wijnen zijn modern, smaakvol en spannend. Genoeg te ontdekken van Barossa tot McLaren Valley. Ook kennis maken met Australische witte wijn of een Australische rode wijn? Ontdek ze bij De Wijnschuur!

Geschiedenis van Australische wijnen

De geschiedenis van de wijnproductie in Australië gaat terug tot 1788. Gouverneur Arthur Phillip bracht wijnstokken mee op de Eerste Vloot en er werden talloze wijngaarden aangelegd in het gebied dat nu bekend staat als Sydney. Rond 1890 begonnen pas de populaire wijn regio’s Hunter Valley, Barossa Valley en Yarra Valley wijn te produceren.

Tot 1950 produceerde Australië met name versterkte wijnen. Deze waren populair, omdat de extra alcohol de wijn beschermde tegen microbiologische aantasting. Rond diezelfde tijd zag Australië een toestroom van Duitse en Italiaanse immigranten die de wijnindustrie hielpen uitbreiden. In de jaren ’60 richtte Australië zich op de productie van zoete en mousserende wijnen en in de tweede helft van de decennia kwamen rode wijnen in volle gang. Tegenwoordig vinden we een divers aanbod aan wijnen uit Australië met een aantal echte specialiteiten!

Onze merken

Wijnregio's van Australië

De twee belangrijkste wijnregio’s in Australië zijn Barossa Valley en McLaren Vale. Elke regio heeft zijn eigen unieke kenmerken. Zo staat Barossa Valley bekend om de typische rode Shiraz wijnen en McLaren Vale om de krachtige en complexe droge rode wijnen.

Barossa Valley

Een van de bekendste wijnregio’s van Australië is Barossa Valley. De streek is gelegen in het zuiden van Australië, in het noordoosten van Adelaide. Doordat het zo’n 70 procent van de Australische exportwijnen produceert staat het ook wel bekend als het hard van de Australische wijnbouw.

Barossa Valley staat vooral bekend om de rode Shiraz wijnen, die gemaakt zijn van ‘bush vines’. De wijn is donkerder dan de Cabernet Sauvignon wijnen, met een medium zuurgraad en monddrogende tannines. De Shiraz wijnen uit Barossa Valley gaan uitstekend samen met burgers, peperachtige BBQ of gekruid vlees.

McLaren Vale

McLaren Vale ligt in de Australische staat South Australia, 38 kilometer van Adelaide. De streek is internationaal bekend en is zelfs opgenomen in de Great Wine Capitals of the World.

Ook in McLaren Vale wordt de Shiraz druivensoort veruit het meest aangeplant. De rode wijnen die worden gemaakt hiervan zijn vaak droge rode wijnen. Deze worden ook van andere druivensoorten gemaakt, zoals de Grenache, Mourvedre, Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Sangiovese.

Wijn Regio Barossa Valley en McLaren Vale Australia 02

De Wijnschuur

Sinds 1981 staat midden in de groene Bovenkerkerpolder, wijnspeciaalzaak De Wijnschuur. Een groot deel van ons ruime assortiment kopen wij zelf direct in bij wijnboeren waar de liefde voor het vak te proeven is. Op deze manier blijft ons assortiment exclusief, gevarieerd en scherp geprijsd. De informele sfeer gecombineerd met onze hoge standaard voor kwaliteit maakt De Wijnschuur toegankelijk voor elke wijnliefhebber!

De waardering van dewijnschuur.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 349 reviews.
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.