- WijnhuisFalezze di Luca Anselmi
- HerkomstVeneto, Italië
- DruifCorvina Veronese, Corvinone, Rondinella & Oseleta
-
Over het WijnhuisLandbouwkundige, voedingsdeskundige en moleculair bioloog met een specialisme in oenologische genetica en microbiologie…Luca Anselmi heeft zich vol overgave gestort in de wereld van de oenologie. De brede kennis door al deze studies combineert Luca met oude wijnstokken van zijn familie wijngaarden in de beroemde Veneto regio. Een recept voor prachtige wijnen van een geweldig terroir!
- VinificatieDe druiven worden in de wijngaarden geselecteerd en met de hand geplukt. De druiven drogen hierna 1,5 maand in rieten manden. Volgens traditionele wijze vergist het sap een tweede keer op de geperste schillen van de Amarone wijnen. Dit zorgt voor een intense, volle wijn. Na vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden op Frans eikenhout.
-
Geur & SmaakDe Ripasso geeft bloemige geuren en smaken van gedroogd, rood en zwart fruit. Intens, maar met een aangename frisheid en mineraligheid!
-
Wijn & SpijsGeweldig bij een mooie champignonrisotto, gestoofd rundvlees of bij ragú!