Pompoen met hummus

Dit aardse herfst/wintergerecht van Nigel Slater is inzetbaar als vegetarisch hoofd- voor- óf bijgerecht.

Wijn & Spijs

Dit aardse herfst/wintergerecht van Nigel Slater is inzetbaar als vegetarisch hoofd- voor- óf bijgerecht. Kan met zelfgemaakte hummus, maar om het snel en simpel te houden ook met kant en klare. De vrij lange oventijd geeft zachte en fudgy pompoen kwarten!

Het aardse en lichte karakter van dit gerecht vraagt om een dito wijn. Pinot Noir is absoluut een goede keus. Het zoetige fudgy van de pompoen maakt dat we ook naar nieuwe wereld wijnen kunnen kijken. Genoeg keuze!

Kijk onder het recept voor onze suggesties.

Ingrediënten

Pompoen:
– 1 Pompoen
– 4 teentjes knoflook
– 10 takjes rozemarijn
– 8 takjes tijm
– 75 gram boter
– 10 gram peterselie
– 2 theelepels roze peperkorrels
– olijfolie

Hummus:
– ca 800 gram kikkererwten in blik
– 1 Citroen
– ca 150ml olijfolie
– 2 eetlepels Tahin
– 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereiden

De pompoen: Verwarm de over op 200 graden. Verwijder de zaden en vezels van de pompoen en snijd het vruchtvlees in 8 parten. Vet wat bakfolie in met olijfolie en leg hier de parten op.
Verdeel de knoflooktenen en takjes tijm en rozemarijn tussen de parten en besprenkel alles met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de boter in kleine klontjes over de pompoen en rooster circa 45 minuten in de oven totdat de pompoen goudbruin is en mooi zacht is.

De Hummus: Spoel de kikkererwten goed af (probeer zoveel mogelijk velletjes van de erwten te spoelen). Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine. Gebruik de knoflookteentjes die tussen de pompoenparten lagen en knijp ze uit bij de kikkererwten. Doe de tahin, 100 ml olijfolie en het sap van de citroen in de keukenmachine. Blend alles en gebruik de rest van de olijfolie tot je een zachte, smeerbare crème hebt.

Afmaken: Hak de peterselie en roze peperkorrels samen en bevochtig ze met een eetlepel olijfolie. Schep de hummus op een serveerschaal, leg de geroosterde pompoen erop, strooi de peterselie en peperkorrels erover en serveer.

WIJNEN BIJ DE SPIJS

Kies een van deze wijnen voor bij het bovenstaande gerecht!

    • Borgo Stajnbech Pinot Nero

      Borgo Stajnbech Pinot Nero

      13,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl

      Weingut Salwey Spätburgunder

      20,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Salwey Spätburgunder Reserve Oberrotweiler

      Weingut Salwey Spätburgunder ‘RS’

      37,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Weingut Thanisch Spätburgunder

      Weingut Thanisch Spätburgunder

      12,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Collines du Bourdic Terre Eulalie Merlot Boisé

      8,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Domaine Paul Mas Les Faïsses Chardonnay

      Domaine Paul Mas Les Faïsses Chardonnay

      13,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Bodegas Trapiche Broquel Chardonnay

      Bodegas Trapiche Broquel Chardonnay

      12,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Borgo Stajnbech Bianco Chardonnay

      Borgo Stajnbech Bianco Chardonnay

      17,50 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Hess Persson Estates Panthera Russian River Valley Chardonnay

      Hess Persson Estates Panthera Russian River Valley Chardonnay

      43,95 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    • Les Vignes Collection Chardonnay

      Les Vignes Collection Chardonnay

      13,25 (incl. BTW)
      In winkelwagen
    De waardering van dewijnschuur.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 665 reviews.

    Inloggen