Wijnland Frankrijk

Wie wijn zegt, zegt natuurlijk… Frankrijk! Frankrijk is een van de grootste wijnlanden ter wereld met een aantal klassiekers als Champagne, Bourgogne, Bordeaux en Côte du Rhone. De Wijnschuur importeert met trots veel exclusieve wijnen uit dit fantastische wijnland. Op zoek naar Franse witte wijn, Franse rode wijn of een Rosé? De Wijnschuur heeft altijd de passende fles!

Geschiedenis

Franse wijn is ontstaan in de zesde eeuw voor Christus, tijdens de kolonisatie van Zuid-Gallië door Griekse kolonisten. Het Romeinse Rijk gaf de regio’s in het zuiden van Frankrijk een vergunning om wijnen te produceren. Terwijl. St. Martinus van Tours het christendom verspreidde, plantte hij tegelijk ook wijngaarden. Tijdens de middeleeuwen werden wijngaarden onderhouden door monniken, die de kennis en vaardigheden van de bereiding ook bewaarden.

De kloosters hadden de middelen en motivatie om een constante aanvoer van wijn te produceren, zowel voor het vieren van een mis als het genereren van inkomen. Aan het einde van de 19e eeuw werd de Franse wijnindustrie verwoest door druifluis. Na de heropbouw werd de oorsprongsbenaming Appellation d’Origine Controlée (AOC) opgericht, om de Franse wijnen te beschermen.

Franse wijn?

Dezea

Kop links

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kop rechts

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wijnregio's van Frankrijk

Frankrijk is één van de grootste en bekendste wijnlanden ter wereld. De geologische diversiteit en de verschillende klimaten, heeft Frankrijk een enorm uitgebreid wijnassortiment. Elke wijnregio heeft door de eeuwen heen een eigen en levendige wijncultuur ontwikkeld die aangepast is aan de natuurlijke omstandigheden.

Bordeaux

Bordeaux wordt gezien als een prestigieus wijngebied en kreeg van Napoleon zelfs een officiële classificatie in 1855. Geen enkel andere wijnregio brengt zoveel kwaliteitswijnen voort als Bordeaux. De regio heeft dit vooral te danken aan het klimaat, de bodem, geschikte druivensoorten, omvang en traditie. De meest voorkomende druivensoorten in Bordeaux zijn vooral voor rode wijnen: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot.

Elzas

In het noordoosten van Frankrijk vinden we de wijnregio Elzas (of Alsace). De streek staat bekend om haar witte wijnen, die karakteristieke, aromatische en fruitige aroma’s hebben. De meeste wijnen uit de streek zijn gemaakt van slechts één druif en worden niet geblend, met uitzondering van de Edelzwicker en Gentil. Veel voorkomende druivensoorten zijn Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, Muscat d’Alsace en Gewürztraminer.

Bourgogne

Bourgogne bevindt zich in het oosten van Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. De wijnen uit Bourgogne staan al eeuwen internationaal bekend als de meest verfijnde wijnen ter wereld. De rode wijnen worden vaak gemaakt van de Pinot Noir druif en zit in alle Premier Cru en Grand Cru wijnen. Ook de duurste wijnen van de Romanée-Conti wijngaard zijn gemaakt van deze druif. Het geeft een elegante kleur met aroma’s van framboos, kers, champignons en kruiden. De witte wijnen worden van Chardonnay gemaakt. Denk hierbij aan Puligny-Montrachet, Corton-Charlemagne en Chablis. Afhankelijk van de bodemsoort en bereiding geeft de druif over het algemeen aroma’s van tropisch fruit, appel, boter en vanille.

Wijn Regio Frankrijk - Bordeaux - Elzas - Bourgogne 03

De Wijnschuur

Sinds 1981 staat midden in de groene Bovenkerkerpolder, wijnspeciaalzaak De Wijnschuur. Een groot deel van ons ruime assortiment kopen wij zelf direct in bij wijnboeren waar de liefde voor het vak te proeven is. Op deze manier blijft ons assortiment exclusief, gevarieerd en scherp geprijsd. De informele sfeer gecombineerd met onze hoge standaard voor kwaliteit maakt De Wijnschuur toegankelijk voor elke wijnliefhebber!

De waardering van dewijnschuur.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 479 reviews.

Inloggen

0
WINKELMAND
  • No products in the cart.