Wijnland Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een wijnland van de Nieuwe Wereld. Hoewel de wijnbereiding hier vrij recent is in vergelijking tot Europa, is er de afgelopen eeuw veel gebeurd. De meeste wijnen uit de Verenigde Staten komen uit de regio Californië, zo’n 90 procent om precies te zijn. Ontdek hier meer over heerlijke rode en witte wijnen uit de Verenigde Staten.

Geschiedenis

In 1565 landde de eerste wijn op Amerikaanse bodem. De Spanjaarden financierden vele expedities naar de Nieuwe Wereld tijdens het tijdperk van de ontdekkingen. Ontdekkingsreizigers zoals Christopher Columbus en Ferdinand Magellan begonnen hun reizen in Spaanse havens. Het was belangrijk om de wijn uit de omgeving in te slaan. Waarschijnlijk was Sherry de eerste wijn die op Amerikaanse bodem werd gebracht.

Pas in 1779 werden de eerste druiven geplant in Californië. De eerste commerciële wijnmaker van de staat, Jean-Louis Vignes, plantte de eerste Europese wijnstokken in Los Angeles. Bijna een eeuw later, vervoerden Missouriaanse druiventelers miljoenen Amerikaanse druivenstokken van Amerika naar Europa, om de Europese wijnbouwers te redden van de druifluis.

Regio's in Wijnland Verenigde Staten:

Onze merken

Wijnregio's van de Verenigde Staten

Hoewel wijn in elke staat van de Verenigde Staten wordt geproduceerd, zijn er maar vijf staten die een belangrijke rol spelen – Californië, Oregon, Washington, New York en Virginia. Hieronder lees je meer over de belangrijkste staat Californië.

Californië

Californië is verreweg de grootste wijnproducent in de Verenigde Staten. De staat produceert ongeveer 90 procent van de totale wijnproductie van het land. Wijnstokken werden in de 18e eeuw voor het eerst naar Californië gebracht. Door de goudkoorts van de eeuw erna werd de vraag naar wijn aangewakkerd en werd het ook aangemoedigd door de staat.

De staat staat bekend als een producent van grote rode wijnen en rijpe, eikenhouten witte wijnen. Door de koele Pacifische wind en mist vanuit het westen, hebben de wijngaarden te maken met een verkoelend effect. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de wijnen elegant en subtiel zijn. De meest gebruikte druiven van de regio zijn Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Pinot Noir en Chardonnay.

Verschillende regio’s hebben unieke stijlen gecreëerd met bepaalde druiven en worden door anderen vaak geïmiteerd:

  • Chardonnay: Californië creëert rijke en volle Chardonnay wijnen die de wereld hebben beïnvloed.
  • Cabernet Sauvignon: Napa Valley staat bekend om zijn fruitige en krachtige Cabernets.
  • Pinot Noir: de Russian River Valley creëert heldere Pinot Noirs.
  • Zinfandel: dit is een import die nu het meest geassocieerd wordt met Californië. Deze rode druif wordt gebruikt in fruitige rode of lichtzoete rosé wijnen.
  • Fumé Blanc: dit zijn Sauvignon Blancs met eiken invloeden die werden uitgevonden in Californië.
Wijn Regio - Verenigde-staten - Californië

De Wijnschuur

Sinds 1981 staat midden in de groene Bovenkerkerpolder, wijnspeciaalzaak De Wijnschuur. Een groot deel van ons ruime assortiment kopen wij zelf direct in bij wijnboeren waar de liefde voor het vak te proeven is. Op deze manier blijft ons assortiment exclusief, gevarieerd en scherp geprijsd. De informele sfeer gecombineerd met onze hoge standaard voor kwaliteit maakt De Wijnschuur toegankelijk voor elke wijnliefhebber!

De waardering van dewijnschuur.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 371 reviews.
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.