Hawke’s Bay in Nieuw-Zeeland is een van de minder bekende wijnregio’s. Het klimaat is gematigd, met warme zomers en milde winters. De bodem is rijk aan kiezelstenen en klei, wat de wijnen hun karakteristieke smaak geeft. De witte wijnen hebben vaak een frisse smaak met tonen van citrusfruit en steenfruit, terwijl de rode wijnen vaak vol, kruidig en fruitig zijn.
Ontdek de lekkerste Hawke’s Bay wijnen bij De Wijnschuur!
Meer weten over wijnen uit Hawke’s Bay of de Hawke’s Bay wijnregio? Bekijk hier onze informatie over Hawke’s Bay wijnen.
Hawke’s Baywijnen zijn aan te raden vanwege hun kwaliteit en diversiteit. Typische druivensoorten zijn de Chardonnay en de Merlot. Deze wijnen gaan goed samen met gerechten zoals gegrilde vis, gevogelte en rundvlees. Probeer bijvoorbeeld een Chardonnay met een gerecht van gegrilde kip en groenten, of een Merlot met een biefstuk van de grill.