De Pinot Gris kennen we uit de Elzas, als Pinot Grigio in Italië en als Grauburgunder uit Duitsland. In de Elzas regio geeft hij wijnen geeft met lage zuren en intense aroma’s van peer, appel, tropisch fruit en soms wat rokerigs. De traditionele vinificatie op grote houten vaten geeft de wijn een romig karakter en zorgt voor vermindering van de zuurtjes.
Toont alle 2 resultaten
De Pinot Gris kennen we uit de Elzas, als Pinot Grigio in Italië en als Grauburgunder uit Duitsland. In de Elzas regio geeft hij wijnen geeft met lage zuren en intense aroma’s van peer, appel, tropisch fruit en soms wat rokerigs. De traditionele vinificatie op grote houten vaten geeft de wijn een romig karakter en zorgt voor vermindering van de zuurtjes. De zoetere Elzas Pinot Gris kan mooi bij foie gras of flamkuchen met bacon en ui. De wat frissere versie is heerlijk bij gegrilde kip of zachte kazen.