Terre del Bruno is ontstaan uit de vereniging van twee families, die al in de jaren 60 land bezaten in de buurt van het oude dorp Pogni en die al generaties eerder betrokken waren bij de productie van wijn. Samengebracht door de liefde voor hun land – Chianti en Toscane – en het respect voor het buitengewone werk dat altijd achter een goede wijn schuilgaat. Twee zielen en twee passies: wijn van hoge kwaliteit maken in de Chianti en reizigers verwelkomen in hun resort, gelegen op een van de meest geliefde wijnregio’s ter wereld!
Terre del bruno is ontstaan uit de as van het oude dorp Pogni, gelegen in het hart van de Chianti, vlakbij de stad Marcialla (tussen Firenze en Siena). Het historische gehucht dateert uit de 14e eeuw, toen het dorp werd betwist door de Certaldo en Barberino Val d’Elsa. Gelegen op een hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel, is het dorp omgeven door stenen muren, typisch voor de traditionele Toscaanse architectuur.
Het label ‘Terre del Bruno” (het land van Bruno) is opgedragen aan grootvader Bruno Bonechi waarvan nu de kleinzoon Gianmarco aan het roer van het familiebedrijf staat. Samen met hulp van zijn vader en medewerkers die helpen in en om de wijngaarden, maken ze Toscaanse topwijnen met veel passie en liefde.
De 14 hectare wijngaarden van de boerderij bevinden zich in de gebieden naast het dorp, die zich uitstrekken tot aan de nabijgelegen stad Marcialla. Gelegen op een gemiddelde hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel, met oriëntatie op het noordoosten en zuidwesten, worden de belangrijkste autochtone wijnstokken van de Toscaanse en Chianti-traditie samen met internationale wijnstokken verbouwd.
Sangiovese, essentieel voor de productie van Chianti-wijn, geeft wijnen met body, kracht en structuur. Sober met lichte tannines als hij jong is, en wordt hij elegant – zonder zijn aard te verliezen – met de tijd. Andere traditionele druiven van de Chianti zijn: Canaiolo en Colorino voor rode wijnen en Trebbiano en Malvasia del Chianti voor de witte wijn. Last but not least, de internationale wijnstokken: de Cabernet Sauvignon, geeft kracht en persoonlijkheid aan de wijn, de Merlot, die zachtheid en elegantie geeft en natuurlijk de Alicante, die kleur aan de wijn geeft. Terre del Bruno maakt traditionele Chianti en Chianti Riserva, maar maakt ook ‘Super Tuscan’ stijl wijnen. Dit zijn wijnen die van 100% internationale druivensoorten gemaakt worden of waarbij er geblend wordt met Sangiovese en een internationaal druivenras.
Perzik & Abrikoos / Brood & Bloemen / Fris & In Balans
Rode Kers & Aardbei / Viooltjes / Structuur & Balans
Rode Pruim & Aardbei / Viooltjes & Kruiden / Klassiek Genieten
Zwarte Bes & Bramen / Ceder & Kruiden / Zijdezacht & Intens
Wilde Bessen & Kers / Kruiden & Vanille / Zijdezacht & Elegant
Een echt familiebedrijf begonnen bij de grootvader die via de bruidsschat opeens eigenaar werd van een aantal hectare wijngaarden. Sindsdien heeft de familie zich ontwikkeld tot echte wijn makers in de prachtige Abruzzen regio.
De eerste wijnranken van Marques de Vargas werden in 1840 al aangeplant. Sindsdien hebben deze geweldige wijnmakers ook in Ribera del Duero én Rias Baixas hun wijngaarden staan.
Onze vrienden Nathalie en Simon zijn sinds 2012 de trotse eigenaar van 22 hectare aan wijnranken. In het zonnige zuiden van Frankrijk maken ze geweldige wijnen!
Al generatieslang is de familie Sichel verbonden met de Bordeaux regio. Ondertussen heeft de familie meerdere Chateaux in eigendom waar ze prachtwijnen maken!
Rudolf Nipius maakt samen met plaatselijke wijnmakers heerlijke, zuivere Spaanse wijnen. Al jarenlang absolute favorieten in De Wijnschuur…ontdek ze hier!
Onze eerste private labelwijnen zijn bij de Wijnschuurfans al jaren bekend en geliefd! Tien wijnen met verschillende druivenrassen en vinificatiemethoden: ontdek ze hier!