Terre del Bruno

Terre del Bruno is ontstaan uit de vereniging van twee families, die al in de jaren 60 land bezaten in de buurt van het oude dorp Pogni en die al generaties eerder betrokken waren bij de productie van wijn. Samengebracht door de liefde voor hun land – Chianti en Toscane – en het respect voor het buitengewone werk dat altijd achter een goede wijn schuilgaat. Twee zielen en twee passies: wijn van hoge kwaliteit maken in de Chianti en reizigers verwelkomen in hun resort, gelegen op een van de meest geliefde wijnregio’s ter wereld!

In het het hart van Chianti

Terre del bruno is ontstaan ​​uit de as van het oude dorp Pogni, gelegen in het hart van de Chianti, vlakbij de stad Marcialla (tussen Firenze en Siena). Het historische gehucht dateert uit de 14e eeuw, toen het dorp werd betwist door de Certaldo en Barberino Val d’Elsa. Gelegen op een hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel, is het dorp omgeven door stenen muren, typisch voor de traditionele Toscaanse architectuur.

Het label ‘Terre del Bruno” (het land van Bruno) is opgedragen aan grootvader Bruno Bonechi waarvan nu de kleinzoon Gianmarco aan het roer van het familiebedrijf staat. Samen met hulp van zijn vader en medewerkers die helpen in en om de wijngaarden, maken ze Toscaanse topwijnen met veel passie en liefde.

Het Terroir van Terre del Bruno

De 14 hectare wijngaarden van de boerderij bevinden zich in de gebieden naast het dorp, die zich uitstrekken tot aan de nabijgelegen stad Marcialla. Gelegen op een gemiddelde hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel, met oriëntatie op het noordoosten en zuidwesten, worden de belangrijkste autochtone wijnstokken van de Toscaanse en Chianti-traditie samen met internationale wijnstokken verbouwd.

Sangiovese, essentieel voor de productie van Chianti-wijn, geeft wijnen met body, kracht en structuur. Sober met lichte tannines als hij jong is, en wordt hij elegant – zonder zijn aard te verliezen – met de tijd. Andere traditionele druiven van de Chianti zijn: Canaiolo en Colorino voor rode wijnen en Trebbiano en Malvasia del Chianti voor de witte wijn.  Last but not least, de internationale wijnstokken: de Cabernet Sauvignon, geeft kracht en persoonlijkheid aan de wijn, de Merlot, die zachtheid en elegantie geeft en natuurlijk de Alicante, die kleur aan de wijn geeft. Terre del Bruno maakt traditionele Chianti en Chianti Riserva, maar maakt ook ‘Super Tuscan’ stijl wijnen. Dit zijn wijnen die van 100% internationale druivensoorten gemaakt worden of waarbij er geblend wordt met Sangiovese en een internationaal druivenras.

ONZE PARELS

  • Terre del Bruno Albore Bianco

    Terre del Bruno Albore Bianco

    Perzik & Abrikoos / Brood & Bloemen / Fris & In Balans

    • Druif Trebbiano & Vermentino
    • Vinificatie De Trebbiano en Vermentino druiven worden apart van elkaar vergist op RVS tanks en worden na enige rijping met zorg geblend.
    • Geur & Smaak Prachtige, fruitige blend van 80% Vermentino en 20% Trebbiano. De ‘lie’ rijping zorgt voor een wat vol en stevig karakter, zonder dat de frisheid verloren gaat.
    • Wijn & Spijs Schenken bij de borrel, gegrilde vis en gegrild wit vlees!
    11,75 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Terre del Bruno Chianti

    Terre del Bruno Chianti

    Rode Kers & Aardbei / Viooltjes / Structuur & Balans

    • Druif Sangiovese, Canaiolo & Colorino
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en het sap ondergaat een maceratie van 15 dagen. Fermentatie gebeurd op RVS waarna een malolactische fermentatie de harde appelzuren omzet in melkzuur.
    • Geur & Smaak Frisse tonen van rood fruit met typische viooltjes. Structuur, balans met frisse zuren.
    • Wijn & Spijs Klassiek bij pasta en pizza met tomatensaus!
    9,25 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Terre del Bruno Chianti Riserva Poggio al Falchi

    Terre del Bruno Chianti Riserva Poggio al Falchi

    Rode Pruim & Aardbei / Viooltjes & Kruiden / Klassiek Genieten

    • Druif Sangiovese
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en het sap ondergaat een maceratie van 15 dagen. Fermentatie gebeurd op RVS waarna een malolactische fermentatie de harde appelzuren omzet in melkzuur. De wijn rijpt nog 16 maanden op Frans eiken.
    • Geur & Smaak Elegante Chianti met aroma's van rood fruit, wat kruiden en viooltjes. Smaakvol met een lange afdronk. Klassiek genieten!
    • Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta, pizza en gegrild rood vlees!
    15,25 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Terre del Bruno Gorgoli

    Terre del Bruno Gorgoli

    Zwarte Bes & Bramen / Ceder & Kruiden / Zijdezacht & Intens

    • Druif Sangiovese & Cabernet Sauvignon
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en het sap ondergaat een maceratie van 15 dagen. Fermentatie gebeurd op RVS waarna een malolactische fermentatie en een houtrijping van 18 maanden.
    • Geur & Smaak Spannende Super Tuscan blend met aroma's van zwarte bessen, bramen en kers die prachtig samengaan met de zachte tonen van vanille en het kruidige karakter. Zijdezacht en intens..heerlijk!
    • Wijn & Spijs Openen bij rundvlees of lamsgerechten!
    21,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen
  • Terre del Bruno Le More Nere

    Terre del Bruno Le More Nere

    Wilde Bessen & Kers / Kruiden & Vanille / Zijdezacht & Elegant

    • Druif Merlot
    • Vinificatie De druiven worden handgeplukt en het sap ondergaat een maceratie van 15 dagen. Fermentatie gebeurd op RVS waarna een malolactische fermentatie en een houtrijping van 18 maanden.
    • Geur & Smaak 100% Merlot uit Toscane! Intens glas met wilde bessen, rijpe kers en braam met kruiden en vanille in de afdronk. Zijdezacht, elegant met zachte tannines!
    • Wijn & Spijs Heerlijk bij harde kazen, rood vleesgerechten en wild.
    21,50 (incl. BTW)
    In winkelwagen

ONTDEK ANDERE PARELS

De waardering van dewijnschuur.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 675 reviews.

Inloggen