- WijnhuisFattoria Nicodemi
- HerkomstAbruzzo, Italië
- DruifMontepulciano
-
Over het WijnhuisEen echt familiebedrijf begonnen bij de grootvader die via de bruidsschat opeens eigenaar werd van een aantal hectare wijngaarden. Sindsdien heeft de familie zich ontwikkeld tot echte wijn makers in het prachtige Abruzzo. Sinds 2000 staan broer en zus Nicodemi aan het roer en zorgen voor smaakvolle, zuivere Abruzzo wijnen op biologische wijze gemaakt.
- VinificatieDe Neromoro is geboren na speciale druiven selecties van één wijngaard met zeer oude wijnstokken. Het sap rijpt 16 tot 18 maanden op kleine eikenhouten vaten en rijpt vervolgens nog 6 maanden op fles.
-
Geur & SmaakStijlvol en rijk met geuren van bramen, bosbessen, rode peper en zoethout. Intens en lang met wat balsamico in de afdronk.
-
Wijn & SpijsGeweldig bij gerijpte kaas, geroosterd vlees en wild!